"*" geeft vereiste velden aan

Vul ons contactformulier in om een offerte aan te vragen voor een scootmobiel via WMO of PGB.

Wij begrijpen de waarde van onafhankelijkheid en staan klaar om u te helpen bij het verkrijgen van de juiste oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen in het realiseren van uw mobiliteitsbehoeften binnen uw budget en persoonlijke zorgplan.
Naam*
E-mailadres*
Adres*
Van welke optie wilt u gebruik maken?*

WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning)

De WMO is een wet in Nederland die ervoor zorgt dat mensen met een beperking of een chronische ziekte de ondersteuning kunnen krijgen die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Het doel van de WMO is om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij en zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Een van de mogelijkheden binnen de WMO is het aanvragen van een scootmobiel. Een scootmobiel kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit, omdat het hen in staat stelt om zich zelfstandig en onafhankelijk te verplaatsen.

Om in aanmerking te komen voor een scootmobiel via de WMO, moet je een aanvraag indienen bij jouw gemeente. De gemeente zal dan een indicatie stellen om te bepalen of je in aanmerking komt. Deze indicatie wordt gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en de mate van mobiliteitsbeperking.

Als je in aanmerking komt, kan de gemeente besluiten om jou een scootmobiel ter beschikking te stellen. De gemeente kan ervoor kiezen om de scootmobiel in eigendom te geven of om deze in bruikleen te verstrekken. In beide gevallen zal de gemeente ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en eventuele reparaties van de scootmobiel.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Een andere mogelijkheid om een scootmobiel aan te schaffen is via een persoonsgebonden budget (PGB). Een PGB is een geldbedrag dat je kunt krijgen om zelf de benodigde ondersteuning in te kopen. Met een PGB kun je zelf de regie voeren over de zorg en ondersteuning die je ontvangt.

Met een PGB kun je ervoor kiezen om een scootmobiel aan te schaffen bij een leverancier naar keuze. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties van de scootmobiel. Het is belangrijk om te weten dat het PGB een bepaald budget heeft en dat je hiermee verantwoordelijk bent voor de juiste besteding van het geld.

Het aanvragen van een scootmobiel via de WMO of met een PGB kan een complex proces zijn. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij de gemeente, een cliëntondersteuner of een andere instantie die gespecialiseerd is in de WMO en het PGB.

Het hebben van een scootmobiel kan de mobiliteit en zelfstandigheid vergroten, waardoor mensen met een mobiliteitsbeperking actief kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en regels rondom de WMO en het PGB, zodat je de juiste ondersteuning kunt krijgen voor het verkrijgen van een scootmobiel.